logo Den Gamla Skolan
 

NunofiltningNuno filtad handfärgad siden med ull och silke

Boka kurs när det passar Dig! Är det ledigt i kurskalendern så kommer kursen att gå.
Sedan läggs kursen upp på hemsidan så fler kan ansluta sig, MEN aldrig mer än 2 deltagare i tovningskurserna.Helst minst 2 deltagare, vår erfarenhet att deltagarna har stor glädje av varandra.

Ser fram emot Din anmälan tillVälkommen!

För information om aktuella kurser se höger meny pil till höger meny
Vill du ha lite inspiration, klicka här 

4: Nunofiltning liten introduktion 1 dag. nunofiltning provlappnunofiltning svart alpacka och färgat silke på vitt sidentygBaksidan på provet till vänster
Kostnad Vardagar 900:- Helger 1100:- 
Färdigkardad ull och sidentyg i första hand skapar vi prover som du kan ha som utgångspunkt för egna större projekt. Du väljer av de färger som finns, dvs ganska begränsat men här får du i alla fall en start på vad nunofiltning är.

I kursavgiften ingår allt material lunch och kaffemål. 
ca 9:00-12:00 o 13:00-17:00


5:Nunofiltning 3 dagar. Kostnad Vardagar 2500:- Helger 2700:-
Färdigkardad ull och sidentyg. Dag 1 väljer du projekt, sjal, liten väst, väska, kort kjol dvs något som sidentyg 3m * 140 cm räcker till (tänk på krympning ca 30-40%)
Sedan är det dags att titta genom vilken färgställning du vill ha utifrån den färgade ull som finns. Sedan är det dags att klippa till och sedan syrafärga ditt tyg så det harmonierar med de ullfärger du valt. När färggrytan står på tar vi och går igenom hur arbetsgången är, vi nuno filtar en liten provlapp för att öva tekniken. Innan dagen är slut skall vi hinna skölja och hänga sidentyget till tork. Dag 2 Nu är det dags att tillämpa det vi lärde oss på provlappen. Vi jobbar med vårt projekt och efter starten med utläggandet av ullen - den första försiktiga filtningen för att få processen att starta - är det sedan en del hårt arbete med rullning för att få en hållbar produkt. Dag 3 Kan nog behövas för färdigställande av rullningen så vi verkligen får en stabil-hållbar produkt.
När det gäller väst, kjol och väska kommer du att färdigställa dem hemma eftersom ju filten behöver torka innan du syr.
Skulle vi få tid över passar vi på och gör några andra spännande prov.

I kursavgiften ingår allt material lunch och kaffemål.
Dag 1 : ca 9:00-12:00 o 13:00-17:00 Dag 2: ca 9:00 - 17:00  Dag 3: ca 9:00 - 12:00 Sedan fixar vi lunch och eftersnackar innan hemfärd


5:Nunofiltning 4 dagar. Kostnad Vardagar 4000:- Helger 4400:-
Färdigkardad ull och sidentyg. Dag 1 väljer du projekt, jacka, klänning, långkjol dvs något som sidentyg 6m * 140 cm räcker till (tänk på krympning ca 30-40%)
Sedan är det dags att titta genom vilken färgställning du vill ha utifrån den färgade ull som finns eller välja att färga det som du behöver. Sedan är det dags att klippa till och sedan syrafärga ditt tyg och ev ull så det harmonierar med de ullfärger du valt. När färggrytan står på tar vi och går igenom hur arbetsgången är, vi nuno filtar en par provlappar för att öva tekniken. Innan dagen är slut skall vi hinna skölja och hänga sidentyget till tork (och ev ull). Dag 2 Nu är det dags att tillämpa det vi lärde oss på provlappen. Vi jobbar med vårt projekt och efter starten med utläggandet av ullen - den första försiktiga filtningen för att få processen att starta - så rullar vi vidare till en halvfiltad produkt. Där bryter vi sköljer-sträcker och hänger till tork. Vi övar sedan hopfogning av provlapparna så vi vet vilka sömmar vi kall välja för våra stora projekt. Dag 3 och 4 Vi går vidare från den halvfiltade produkten. Sammanfogar med den söm som valts och fortsätter sedan filtningen tills vi har en stark, vacker och hållbar produkt

I kursavgiften ingår allt material lunch och kaffemål.
Dag 1 : ca 9:00-12:00 o 13:00-17:00 Dag 2: ca 9:00 - 14:00 Sedan fixar vi lunch och eftersnackar innan hemfärd.
dag 3 o 4 efter ca 1 vecka för att filten skall hinna torka
Dag 3 : ca 9:00-12:00 o 13:00-17:00 Dag 4: ca 9:00 - 14:00 Sedan fixar vi lunch och eftersnackar innan hemfärd.

Nunofiltning en av de kurser Den Gamla Skolan erbjuder

 

PS. Klicka på F5
så du ser senaste uppdateringen
 
KURSER 2016
Vill DU gå kurs anmäl intresse här
eller kontakta mig

Lära dig spinna
2-3 + 9-10 sept.
FULLT

Alpacka från råull till garn
9-10-11 oktober

FULLT
När vill du gå?

Lära dig Tova
Tova Alpacka
25-26 oktober

FULLT
 När vill DU gå?
---------

Lära dig färga ull

När vill DU gå ?

----------------------
OBS Nya kurser snabbkurs 
o
 nunofiltning

kommande kurser?